Lchf paj.

Det finns egentligen ingen tid för att sitta och blogga men medans pajskalet är i ugnen så tänkte jag bjuda på ett nyfunnet favoritrecept på just paj.
Detta är ruskigt gott och innehållet kan varieras i det oändliga.

Till en liten pajform a´25cm i diametern behövs:

1dl pofiber
1msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
75gram rumsvarmt smör
1 äggula
3/4 dl grädde

Blanda samman de torra ingredienserna och fördela sedan smöret där i. Krävs att man använder fingrarna.
Blanda i gulan. Rör sedan i grädden genom att röra lite i det först med en sked och knåda sedan snabbt ihop degen.
Kavla ut degen, krävs att du lägger den emellan 2 bakplåtspapper och vänd sedan över de i pajformen.

Grädda 5min på 200 grader mitt i ugnen.

Låt skalet svalna.

Sedan kör du i den fyllningen du vill ha.
Jag tog strimlad kalkon,svamp, västerbottensost och vanlig rivenost.
Häll över äggstanningen som beståv av 2 ägg och 1½ dl grädde, ta mer vid behov.
Blanda även i kryddorna i äggstanningen.

Grädda sedan i ca 20 min på 200 grader.
Om du märker att pajen börjar bli brun så lägg över folie. 

Är du osäker på om den är färdig kan du kolla detta genom att stoppa ner en sked i pajen så ser du om äggstanningen är klar.

Njuta nu vetja!

Nu ska jag återgå till mitt packand,inslagning av julklappar och snora lite mer.

Laters!

RSS 2.0