Broccoli och bacon gratäng med tre ost sorter.

Här är ett recept på en gratäng som jag provade för ett tag sedan, jag behöver hitta nya favoritrecept. Jag är ju som bekant ganska enformig i maten och snöar gärna in mig på vissa rätter i perioder.
Gratänger är ju dessutom väldigt gott och lchf vänligt.
Denna är lätt att göra,går fort och är kanongod. Men jag gillar inte halvrå bacon så jag stekte min innan=)
4-6 portioner.
Ingredienser:
Frusen broccoli nog för att täcka en ugnsorm
1 pkt bacon
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 paket mögelost
1-2 dl riven parmesan
150 g rivost
Peppar efter smak
2-3 dl vispgrädde
Ev ägg ifall du vill stanna gratängen

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Smula buljongtärningen i en stor ugnsform
Fyll upp ett lager frusen broccoli el. 2 färska knyten.
Klipp över ett paket bacon (stek den ev. innan.)
Smula över mögelosten
Strö över rivost och parmesanosten
Peppra och häll över grädden
In i ugnen 15-20 min. Ta ut när ytan är gyllenbrun



Saffrans Oopsies.

Ännu ett recept med saffran för alla oss som älskar det.

Lekte lite med de gamla hederliga receptet för oopsies.

20 mindre oopsies:
3 ägg
1 dl kokosflingor
sötning efter behov (var försiktiga)
1 pkt saffran
100gr philadelphiaost


Separera äggen vitan i en skål och gulan i en annan. Vispa vitan så den blir hård, du ska kunna vända skålen upp och ner utan att få allt på golvet. Vispa sedan gulan lite lätt, blanda i osten,saffran och sötning återigen vispa lite lätt med elvispen. Blanda sedan i kokosen.
Blanda nu försiktigt ner detta i den hårda vitan, blanda försiktigt.
Klicka utan till önskad storlek på plåten.
In i ugnen på 175 grader och ca 20 min.

Njut!



Jag gjorde 20st små men storleken är valfri. Otroligt gott blev det iaf.

Lchf lussebullar.

Igår blev jag sugen på lussebullar och tänkte direkt att det var kört med de problemet. Funderade på att göra ooopsies med saffran i bara för att komma åt saffrassmaken i alla fall.
Men googlaren i mig fann ett recept som lät lovande.
Dom blev faktiskt asgoda och smakade nästan som vanliga lussebullar, hallelulja!

Här har ni receptet:

Recept för 10 st lchf- lussekatter:

4 ägg + 1 gula
3 msk erythritol ( sötrix, sötin och sukrin) och 1/4 krm stevia eller  2 tsk steviasocker (färdig blandning) Jag tog 4 droppar hermess sötning.
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram

1 äggvita för pensling


Gör så här:
Vispa ägg och sötning, fluffigt i gärna bortemot 5 min.
Ta i  smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem väl i smeten.

Låt svälla i minst 5 min.

Rulla sedan 10 styck smala korvar och snurvla till dem i ändarna, så som alla lussekatter bör snurras. Pensla med lite vispad äggvita.  Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Vill du har fruktos= russin i dina så är valet ditt, här uteslöt vi detta.

Tips: Givetvis går dessa att lägga i bullformar och muffinsplåtform och få lussebullar!

Jag tog tyvärr inga bilder men gå gärna in på denna adress för att se resultat:

http://mariannslchf.se/?p=4925

Finns en hel del andra spännande recept som jag ska prova.



Lchf gröt med smak av vad du vill.

Här ska ni få ett utmärkt tips på en gröt som kan ersätta risgrynsgröten,mannagrynsgröt och ris ala maltan om ni äter enligt Lchf.


Till en person:
2 ägg
120-150gr keso
2-3msk grädde
rejäll klick smör

Börja smälta smöret i en kastrull, koka upp grädde i smöret, vispa ner äggen och strax efter keson.
Låt koka ihop till lagom konsistens, smaksätt med t.ex vaniljpulver,kanel,kardemumma eller liknande.
Jag tog på 1 droppe sukrin.

Går bra att ta i lite hallon,blåbär eller jordgubbar också, men inte för mycket.

Njut. Den är fruktansvärt mäktig och jag står mig länge på den.

Nu ska jag fixa frukost.



Receptet fann jag på www.finest.se/lailani

Min frukost idag, smakar julgröt. Gott och...

img_1124 (MMS)

Min frukost idag, smakar julgröt. Gott och mättande. Nu jobbet.


RSS 2.0