Pepparkaksskorpor.

Har knåpat ihop knäckebröd, skorpor och musli med min syster under kvällen idag.
Vi ska pyssla ihop fina julklappspåsar åt våra föräldrar och en kär vän.
Jag var ruskigt sugen på att se om mina saffransskorpor blev goda med pepparkakskrydda. Om det blev??
Jisses vad det doftade gott i köket, de smakade dessutom ljuvligt goda, nibblade en liten bit.
Muslin luktade också gott, skulle egentligen bara vara kanel i men vi hade i lite pepparkakskryddor även där.
Knäckebröden är super enkla och goda å göra.
 
Här får ni receptet på skorporna:
Pepparkaksskorpor:
75 g Sötmandel torkad   
100 g Margarin 80%   
2 dl Rörsocker   
2 st Ägg   
4 tsk Pepparkakskrydda
5 dl Vetemjöl   
1 1/2 tsk Bakpulver   
1 msk Vaniljsocker   
 
Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner i äggsmeten. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Ta upp degen på bakbord och dela i 4 delar. Rulla ut till längder, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugn 175 grader ca 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden
 
Ses så ut och lek i köket nu, eller nej vänta tills imorgon klockan är rätt mycket nu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0