Broccoli och vitlökssoppa

Idag kör vi snabblunch här hemma som resulterar i 3 extra matlådor för mig då sambon inte gillar soppan.
Hur gött då? God lunch, snabb och helt lchf. Ni förstår att det bara blir en massa plus här va.
Älskar soppor.

Ingredienser:
4,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 msk (smält) Smör 80% fett
2,0 st Lök gul
1,0 dl Crème fraiche 34% fett
250,0 gram Broccoli fryst
1,0 liter Kranvatten
2,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong, kör på en från lchf-butiken istället.
1,0 msk Crème fraiche 34% fett

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Smält smöret och låt lök och vitlök brynas i någon minut i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar och broccoli, låt koka upp. Koka sedan i 20 minuter. Tag av kastullen från spisen och mixa allt med stavmixer. Vispa i creme fraichen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar
Dekorera med 1 msk creme fraich när du serverar.

Vill du vara flitig kan du ju köra tåhävningar, benböj eller liknande samtidigt som du fixar maten.
Multitasking är ju kul.



Bakerix.

För väldigt längesen köpte jag detta lchfmjöl men har ej provat det förrens idag då. Blev lchf pizza återstår att se hur det smakar, det finns en hel del man kan baka med detta mjöl så blir pizzan bra så ska jag ge mig på fler recept.

Jag älskar att jobba men just nu så finns det fan inte mycket kraft och energi kvar i dena sletna tjej! Det är hemskt när man känner själv att man inte kan utföra jobbet perfekt för att man är slutkörd i skallen.
Men jag gissar att det blir så när man tar på sig en hel del grejer, sen att man inte kan släppa allt när man går hem för väl sitt. Men energin kommer tillbaks när allt slit lönar sig precis som vid träning och bra kost slit lönar sig helt enkelt på flera sätt.

Ledigt imorgon, iaf från det ena jobbet det återstår jobb med företaget ändå men det är en helt annan femma ju.
Det är ju kul när det händer något ju.

Ska riva av ett tungt jävla benpass imorgon som varvas med magövningar. Snön är dessutom borta igen så fryser det inte på så ska jag cykla till jobbet på lördag bara för att jag längtat så efter det.
Älska din cykel.


Lchf chokladfudge.

Chokladfudge- godis

 

2 dl grädde
50 gram smör
30-40 gram choklad 77% eller högre, ju högra kakaohalt ju mindre mängd behövs
ev. lite sötning vid hög halt av kakao

 

Koka upp grädden och lägg i chokladen att smälta med, ta i smöret och låt allt smälta och koka upp under vispning.
Låt sedan det hela småkoka (EJ under lock) i ca 20-30 minuter.

Rör runt ofta (vakta den).

Den ska tjockna. Häll upp i en liten form klädd med bakplåtspapper.

Ju mindre form ju högre fudge.

Ställ sedan fudgen kallt i många timmar, gärna över natt. Skär upp i mindre munsbitar.

Vill du undkomma chokladen ta kakao och smaka av hur mycket kakaosmak du vill ha och söta.

Tips om den skär sig, prova att droppvis ta i mer grädde och vispa till rätt konsistens.

 

Jag drunknar i jobb idag så ni får hålla tillgodo med ett gudomligt smaskigt recept och vi sätter en varning för överätning på detta.

Förövrigt hoppas jag ni haft en alldeles fantastisk dag och att kvällen fortsätter lika fint.
Så fortsätter jag jobba här hemma samtidigt som jag förundras över hur vissa människor kan vara så fruktansvärt snälla, rara och goa utan att ens vara medvetna om hur mycket dom gör min dag.

Ligger dessutom inne med en grym träningsvärk idag och bara längtar efter känslan imorgon.

Hugs!

Parmesanschnitzlar

4 st Kycklingbröstfiléer
2 st Äggvita
3 dl (riven) Parmesanost hårdost 30% fett riven
0,5 tsk svartpeppar mald
0,5 tsk salt
4,5 msk Olivolja

 

Lägg kycklingbrösten mellan plastfolie eller smörgåspapper. Ta en brödkavel o rulla ut dem till platta schnitzlar.

Doppa varje bit först i äggvitan och sedan i parmesanen som blandats med salt o peppar.

Stek fileerna på medelvärme ca 2 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.

Vill man ägna sig åt nåt annat kan man hoppa över att platta ut brösten o istället lägga de panerade fileerna på ett ugnsfast fat o ställa in i ugnen på 200 grader i 20-30 min.


Servera med ugnsrostad blomkål alt. broccoli.

 

Hej vad det vattnas i munnen nu.

 

 


Lchf-Chokladpudding.

Trött på alla dessa chokladmousser som erbjuds inom lchf? Problemet är löst. Denna smakar som ritkig chokladpudding, alltså fantastiskt gott.

Självklart får ni receptet.

Chokladpudding:

  • 4 dl vispgrädde
  • 1+ 1/4 dl vatten

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 3-4 msk kakao

  • 1 msk sötning
  • 4,5 gelantinblad



Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.

Hetta upp grädde och vatten, vispa i vanilj, sötning och kakao.

Vispa sedan i gelantinbladen och fyll upp i portionsskålar.

Låt stå kallt i minst 3 timmar, tills puddingen har stelnat.

Servera med vispad grädde & ev. lite bär.


Jag lovar den är riktigt riktigt god.


RSS 2.0