Saffransskorpor.

Här kommer ett av mina bästa julrecept. Kommer inte baka dom själv förrens den 23/12 för så goda är dom.
 
Bild lånad från viktväktarna.se
 
Saffransskorpor:
75 g Sötmandel torkad   
100 g Margarin 80%   
1 1/2 dl Rörsocker   
2 st Ägg   
1 pkt Saffran   
5 dl Vetemjöl   
1 1/2 tsk Bakpulver   
1 msk Vaniljsocker   
 
Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Stöt saffran och 1 sockerbit i mortel, lös det i 1 msk varmt vatten och blanda ner i äggsmeten. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Ta upp degen på bakbord och dela i 4 delar. Rulla ut till längder, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugn 175 grader ca 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.
 
Absolut inte lchf detta. Dock kommer receptet från Viktväktarna receptsamling.
Jag har många jular gett bort dessa i någon fin burk till alla de man känner som redan har allt och man oftast bara köper något skräp åt eller varför inte till värdinnan på adventsmyset?
 
Jag har en hel del goda recept på udda julgodis som jag lekt mig fram till genom åren om ni vill ha?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
   
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0