Parmesanschnitzlar
4 st Kycklingbröstfiléer
2 st Äggvita
3 dl (riven) Parmesanost hårdost 30% fett riven
0,5 tsk svartpeppar mald
0,5 tsk salt
4,5 msk Olivolja
Lägg kycklingbrösten mellan plastfolie eller smörgåspapper. Ta en brödkavel o rulla ut dem till platta schnitzlar.
Doppa varje bit först i äggvitan och sedan i parmesanen som blandats med salt o peppar.
Stek fileerna på medelvärme ca 2 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.
Vill man ägna sig åt nåt annat kan man hoppa över att platta ut brösten o istället lägga de panerade fileerna på ett ugnsfast fat o ställa in i ugnen på 200 grader i 20-30 min.
Servera med ugnsrostad blomkål alt. broccoli.
Hej vad det vattnas i munnen nu.
Kommentarer
Trackback